top of page
  • Writer's pictureKom til Orkanger

Stortrives i leilighet

Updated: Dec 16, 2018

Etter 44 år i enebolig ved foten av Sundlibakkan på Fannrem, har ekteparet Aud og Magnar Brattås flytta i leilighet i Sølbergtunet lengre mot sentrum.


Aud og Magnar Brattås har uteplasser både mot øst og vest. Her er mot øst der de ser mot Sundlibakkan.

Etter 44 år i enebolig ved foten av Sundlibakkan på Fannrem, har ekteparet Aud og Magnar Brattås flytta i leilighet i Sølbergtunet lengre mot sentrum. – Etter bare noen uker her, vet vi at her vil vi trives!


Magnar Brattås, nylig passert 70 år, sier at han gjerne tar ordet «perfekt» i sin munn når han skal beskrive tilværelsen. Nøkkelen ligger kanskje i at hele prosessen fra enebolig til leilighet har vært en god opplevelse.


– Vi hadde snakket om det en stund; kanskje er vi moden for leilighet. Ikke det at vi er spesielt lei av hage og arbeidet som en enebolig bærer med seg. Likevel var vi klare for å bruke tida til noe annet enn akkurat plenslåing og husmaling, sier Magnar Brattås.


Mellomlanding på hytta

– Dessuten har vi hytte i Taftøysundet og har ikke akkurat fritidsproblemer, fortsetter kona Aud Brattås. Flytting i leilighet aktualiserte seg da Aud falt på vei ned fra Kattuggelfjellet og brakk foten. Da var det ikke akkurat en fordel å ha bolig på flere plan. De begynte å følge med på nye leilighetsprosjekter i Orkdal og helst ville de bo i Fannrems-området. Da 4-mannsboligen Sølbergtunet på Ljåmo kom på markedet, slo de til.


– Dere er begge fra Stjørdal, men å flytte fra Orkdal var altså ikke aktuelt?

– Nei, vi har bodd her siden 1972. Det er her vi har familie og venner og fritidssysler, så flytting nordover er uaktuelt, sier begge to.


De bestemte seg raskt da Sølbergtunet ble lagt ut for salg. Leilighet på 110 kvadratmeter på ei flate i 2.etasje med heis var midt i blinken. Verandautsikt til Knyken skisenter rett i vest der Magnar Brattås er iherdig i dugnadsgjengen, og nordover til Orkanger der begge to har jobbet på Domus og Magnar også i Avisa Sør-Trøndelag, var to gode argumenter da valget ble gjort. Nå er ni av ti leiligheter i Sølbergtunet solgt, og ekteparet Brattås regner med at den siste leiligheten snart selges.


“De bestemte seg raskt da Sølbergtunet ble lagt ut for salg. Leilighet på 110 kvadratmeter på ei flate i 2.etasje med heis var midt i blinken. ”

– Vi kan i alle fall gi våre anbefalinger! Når vi sier at hele prosessen fra enebolig til leilighet har vært god, handler det ikke bare om vår egen planlegging. Det handler også om hvordan vi har opplevd å bli tatt vare på av utbygger. Vi har fått følge med underveis i byggeprosessen, og har fått gjennomført alle våre tilvalg til punkt og prikke. Ved overtakelsen var både takstmann og representant fra entreprenøren Vibo og utbygger Salvesen & Thams representert, forteller Brattås. – Noen småting ble pekt på av takstmannen, men alt ble ordnet opp.


Verandaene i andre etasje på 25 kvadratmeter mot vest har god utsikt i tre himmelretninger.

Etter å ha signert kjøpekontrakten i fjor, måtte de i gang med salg av eneboligen på Tøfte ved foten av Sundlibakkan. Salget skjedde litt tidligere enn beregnet, så ekteparet Brattås valgte å lagre unna eiendelene sine og flytte til hytta en periode fra mars og til juni.

– Vi trives godt på hytta, været var bra og dessuten er jo Taftøyan bare en time og et kvarter fra Fannrem, så dette ble også en ok periode.


Midt i juni flytta de inn i splitter ny leilighet. Nå er pappeskene tømt og innholdet plassert i skuffer og skap. Bildene er kommet på veggen og belysninga straks i orden. Her i Sølbergtunet har ekteparet Brattås tenkt å bo lenge.Garasjene er plassert like ved boligene. Det er også ekstra parkeringsplasser sør for garasjene.

Recent Posts

See All
bottom of page