top of page
  • Writer's pictureKom til Orkanger

Orklandbadet - en attraksjon for hele regionen

Har du sett den flotte bygningen som holder på å ta form ved Gammelosen og Idrettsparken på Orkanger?


Det nye bade- og folkehelseanlegget ligger midt i friområdet Gammelosen og i nær tilknytning til idrettshall, basishall, klatrehall, fotballbaner og ute badeområde. Den store satsningen er et resultat av Orkdal kommunes fokus på folkehelse og behov for bedre svømmetilbud. Etableringen av Orklandbadet på Orkanger vil gi hele regionen en helt ny attraksjon når den er ferdig våren 2020.Orklandbadet er en framtidsretta satsning i folkehelse og blir et stort anlegg for svømming, bading, konkurranser og vannaktivitet som sammenlignes med Pirbadet i Trondheim. I tillegg blir det en samling av ulike kommunale tjenestetilbud innen helse, fysio- og ergoterapi, psykisk helse og Familiens hus. I tillegg er det satt av areal på 1000 kvadratmeter i 4.etasje for utleieareal til private helserelaterte aktører. Det er allerede på plass en leietaker, HMS-Tjenesten Orkladal.


Orklandbadet vil ha mulighet til å ta imot mellom 450 og 500 gjester i bassengene samtidig, og forventet besøkstall er opp mot 100 000 i året - medregnet reiseliv, skolesvømming, idrettsarrangementer og næringsliv.


Idrettsbassenget i stål inneholder 6 ekstra brede konkurransebaner (2,5 meter)


Leder i Orklandbadet, Geir Mule og Dario Leko fra Orkdal kommune gleder seg til åpning neste år.

Idrettsbasseng Det blir et idrettsbasseng i stål som inneholder 6 ekstra brede konkurransebaner. (2,5 meter) Det gir god plass til trim, trening og aktivitet. Det er lagt vekt på kvalitet og er kjøpt inn profesjonelle startpaller, samme som de benytter i VM og OL (Omega), for de som er kvalitetsbevisste på å trene på gode starter. Bassenget har dybde fra 1,30 m til 1,80 og kommer til å ha en vanntemperatur på ca 27 grader.
Stupebasseng Vi har 3 stupebrett i stupebassenget. Høyde på 1 og 3 meter sviktbrett, så her er det mulig å ta elegante stup for både liten og stor, samt 5 meter med fast tårn for de modigste. Bassenget er 3,8 meter dypt og har en vanntemperatur på ca 27 grader.


Terapibasseng Dette bassenget kan benyttes til terapi og velvære. Det har en egen rullestolrampe som gjør det mulig for alle å komme lett i vannet. Bassenget kan heve og senke bunnen slik at dybden i bassenget kan tilpasses brukerne. Dette bassenget er skjermet litt fra de andre bassengene.


Opplæringsbasseng Dette bassenget kalles opplæringsbasseng fordi her skal mye av svømmeopplæringen foregå på dagtid. Bassenget kan heve og senke bunnen slik at dybden i bassenget kan tilpasses brukerne. Bassenget er av stål og har dybde fra 0 – 1,60 m og er hele 34 grader varmt.Aktivitetsbasseng Dette er et spennende basseng med masse aktiviteter. Her blir det blant annet et motstrømsanlegg (strømkanal) og bølgebasseng med ulike bølgehøyder og bølgemønster. Det blir også en klatrevegg, flere fontener, bobler, vannsopper. Dybden er 1,30 meter og kommer til å ha en vanntemperatur på 30 grader.


Barnebasseng Bassenget for de minste. Det inneholder en strand som går fra kanten og ned til maks 0,30 meter dybde og har en temperatur på hele 34 grader som gjør at de minste ikke fryser. Bassenget har flere morsomme aktiviteter som sklie, vannsopp og spruteaktiviteter.


Velværebasseng Dette bassenget er plassert lengst mot nord og har en fantastisk utsikt mot Vannspeilet og Gammelosen. Bassenget har flere velværeelementer som liggeboblebenker, boblebenker og massasjedyser.


Jacuzzi Jacuzzi må alle badeanlegg ha, også på Orklandbadet. Her blir det plass til 8-10 personer. Bobler og massasjedyser i sete og rygg. Jacuzzien har hele 38 grader og blir det varmeste bassenget.


Badstuer Det blir to badstuer som er plassert ved Velværebassenget.


Det er bare å glede seg til åpning!

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page