top of page
  • Writer's pictureKom til Orkanger

Moderne og miljøvennlig i Orkanger sentrum

Et sentralt beliggende rekkehusprosjekt skal bygges tett ved bykjernen i Orkanger.Lavt oppvarmingsbehov, solcelletak og smart utnyttelse av arealet både inne og ute gir en miljøprofil som er utrolig spennende og framtidsrettet.


Det er Salvesen & Thams Eiendom og Tobb som står bak prosjektet med ni leiligheter som har fått navnet Solfang. Prosjektleder Martin Wormdal sier at kvalitetene i konseptet er noe kundene allerede etterspør. Klimavennlige bygg er i tiden.


- For å skape miljøvennlige løsninger har vi funnet gode leverandører som spiller på lag og som strekker seg langt når miljøkravene skjerpes, sier Wormdal. Han sier at totalpakken har gjort Solfang til et spesielt rekkehustilbud.


Husene bygges som passivhus, noe som medfører lavt oppvarmingsbehov. Elementene i denne standarden er god isolering, vinduer med lite varmetap, strenge krav til teknisk utstyr og kompakte bygningskropper.SOLCELLETAK

Med solcelleanlegg på taket vil man produsere deler av sitt eget energibehov. Beregningene viser at anlegget vil produsere omtrent halve behovet til boenhetene.

Orkland Energi kjøper overskuddsproduksjon til dobbel spotpris. Dette tilsvarer ca den prisen man må betale for strømmen i perioder man er avhengig av å kjøpe strøm fra nettet.


Smarte innredninger og oppbevaring gjør boligene arealeffektive, sier Wormdal.

SMART AREALUTNYTTELSE

For å gjøre Solfang til det komplette klima- og miljøprosjektet er det lagt vekt på smart arealutnyttelse.

- Både innendørs og utendørs er arealet utnyttet for å gi praktiske og smarte løsninger. Vi har lagt vekt på å skape gode oppholdssoner. I tillegg til tre soverom har husene loftsstue og mulighet for arbeidsplass i andre etasje. Det er eget vaskerom og praktiske skap innebygd i veggen som frigjør plass. Smarte innredninger og oppbevaring gjør boligene arealeffektive, sier Wormdal.Miljøprofilen går igjen også i valg av slitesterke, vedlikeholdsvennlige og bestandige materialer som for eksempel ytterkledningen som er av malmfuru. Malmfuru er naturlig impregnert uten behov for beising eller maling. Kjøkkenløsningen er miljøsertifisert etter BREAM-standard og hvitevarene har god energiklasse.


PARK OG PERGOLA

Wormdal sier at Solfangs miljøstandard også har gitt samarbeid med Orkla Sparebank som tilbyr en spesiell «grønn» finansiering som innebærer bedre betingelser enn ordinære lån og dermed gir beboerne rimeligere faste boutgifter.
Boligene har sørvendte uteplasser med pergola, spilevegger og plantekasser. Dette skaper en helhet i prosjektet, samtidig som det gir gode uteoppholdsarealer for beboerne. I tillegg disponerer realsameiet Solfang felles grøntareal ut mot gatetun i sør.


VELKOMMEN TIL SALGSSTART!

24.oktober på Reme-Gården, Tverradkomsten 21 • kl.18.00.


Les mer på Bolighub.no

Recent Posts

See All
bottom of page