Kom til Orkanger
Midtnorsk kultur- og strikkefestival er blitt internasjonal
Strikking er både fritidssyssel og levevei for millioner av mennesker. Bare i Norge er det over 1 million kvinner og menn i alle aldre som strikker. Dette var utgangspunktet for at bedriften Made by you etablerte Midtnorsk Strikkefestival i Orkanger i 2016. Nå er arrangementet utvidet og utviklet og er blitt en del av det skandinaviske samarbeidet «Cold Water Festivals».
Arrangementet heter Midtnorsk kultur- og strikkefestival og er en del av «Cold Water Festivals» sammen med Strikkefestivalen «Prjónagleði» i Blönduós nordvest på Island og Fanø Strikkefestival på øya Fanø vest for Jylland i Danmark.

Utviklingen av den lokale strikkefestivalen til et skandinavisk samarbeid, er støttet av Nordisk kulturfond. Gjennom dette samarbeidet vil også Orkanger og hele nye Orkland kommune nå et internasjonalt publikum for kultur og strikking.
Gjennom det skandinaviske nettverket markedsføres Midtnorsk kultur- og strikkefestival i Orkanger spesielt for strikke-elskere i hele Europa og USA. - Det er et kjempemarked, sier innleid prosjektleder for festivalen Øyvind Neeraas til komtilorkanger.no. – Tenk, det er 1 million som strikker bare i Norge!
På hjemmesiden til festivalen leser vi følgende: - Vi legger stor vekt på kvalitet i opplegg og gjennomføring av festivalen i tiden framover. Vi skal være en festival for alle aldersgruppen. I det ligger at vi skal ta vare på den norske tradisjonen, og samtidig fange opp nye trender. Midtnorsk kultur- og strikkefestival 28.-30. august 2020 vil legge stor vekt på å presentere kunstnere og norske designere.
Se video fra arrangementet i 2017 på Facebook
I tillegg vil festivalen legge til rette for dem som ønsker å selge egne varer på stand. Dette skal skje i Orklahallen der en catwalk blir sentral når designerne skal presentere sine klær.
Utgangspunktet for festivalen er Orkanger. Det er her det meste foregår, konsentrert om Orkanger Amfi-senter, Bårdshaug Herregård og Thamspaviljongen i sør, via sentrumsgata, Torget og til Orklahallen. Orkanger fikk i 2019 en ny attraksjon «Digital kultursti Nerøra» som blir et ekstra innslag når strikkerne inntar Orkanger neste gang, under Midtnorsk kultur- og strikkefestival 28.-30. august 2020.
- Vi er blitt så glad i Orkanger siden vi flytta hit fra Børsa og det er med entusiasme vi bidrar med å gjøre både byen Orkanger og hele regionen kjent via festivalen vår. I tillegg til arrangementene her i Orkanger, har vi gode lokale støttespillere i Sentrumsforeningen, Orkdal kunstforening, Orklareiser, Reinhekla på Fannrem og Orkla Industrimuseum med Thamshavnbanen og Gammelgruva, sier Neeraas til komtilorkanger.no.

- Før vi flytta hit, var Orkanger bare et sted vi passerte på E39. Da vi bestemte oss for å flytte fra Børsa var det for å bo mer urbant. Vi tenkte på Trondheim, men så kjørte vi til Orkanger og oppdaget en sjarmerende småby med stort potensial. Det å bosette oss i Bankgården er det lureste vi har gjort. Med gangavstand til det meste må man trives: Koselige spisesteder i sentrum, to kjøpesenter, Gammelosen, Orklaparken, historiske omgivelser og ikke minst trehusbebyggelsen på Nerøra. Jeg har bodd mange steder i Norge, inkludert flere byer, men aldri har jeg sett en småby så flott som Orkanger.
- Muligheten for det kompakte med Orkanger er så bra og dette er noe som må utnyttes. Byen har et stort potensial og Midtnorsk kultur- og strikkefestival er en del av dette. Den nye storkommunen Orkland trenger et urbant Orkanger, sier Øyvind Neeraas.
Les mer om årets arrangement på deres facebooksider