top of page
  • Writer's pictureKom til Orkanger

Skianlegget i Knyken

Updated: Apr 9, 2019

Etter en 14 minutters biltur sørvestover fra Orkanger sentrum er du i Knyken skisenter. Her er det både turløyper, hoppbakker, skiskytterarena og alpinanlegg.Det er Orkdal Idrettslag som eier og har ansvar for drift og utvikling av Knyken skisenter. Dette er et helårs rekrutteringsanlegg for vinteridrett, men er også et flott rekreasjonsområde for folk flest både sommer og vinter.


Idrettslaget startet den moderne utviklinga av Knyken i 2010 og i dag består anlegget av fem hoppbakker med plastdekke, skistadion med moderne skiskytteranlegg, ca 5 km rulleskitrasè, skileikområde og alpinanlegg. I hjertet av Knyken ligger Knykstuggu med kafeteria, overnattingsplasser og garderober.


STORE ARRANGEMENT

I tillegg til å være et tur- og rekreasjonstilbud sommer og vinter leier Orkdal Idrettslag ut anlegget for større arrangement. Det er blant annet arrangert Norgescup i skiskyting to ganger, Hovedlandsrenn i skiskyting, NM i hopp for veteraner sommer og vinter, Veteran-VM i hopp og kombinert. Toppidrettsveka, et årlig idrettsarrangement basert på deltakelse av toppidrettsutøvere, la flere arrangement til Knyken skisenter i perioden 2013-2015. Dette ble gjennomført med økonomisk støtte fra Orkdal kommune.


Mye av dugnadsinnsatsen er gjort av en fast gjeng som er blitt kalt Knyken-folket. Den store frivillige innsatsen gjennom mange år, og spesielt fra 2010 og gjennom den store utbyggingsperioden, ble kjent over hele landet da de mottok Norges Idrettsforbunds «Årets ildsjel-pris» i januar 2014.


TUROMRÅDER

Frivillig innsats sørger for at skiløyper og alpinbakker er oppkjørt og i god stand hele vintersesongen. Dette gjøres med økonomisk støtte fra Orkdal kommune.

Turområdet rundt Knyken skisenter har mange muligheter og er knyttet sammen med turløyper sommer og vinter sørover mot Hoston og Svorkmo. En artig utfordring for treningsivrige er å løpe trappene fra unnarennet i storbakken i Knyken og helt til toppen av ovarennet.


Les mer på knyken.no


Like ved Knykstuggu er det bygd gapahuk og lagt til rette for aktiviteter for de aller minste.

Åpningstider og aktivitetskalender

Se idrettslagets hjemmeside, www.orkdal-il.no

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page