top of page
  • Writer's pictureKom til Orkanger

Klatrehallen

Updated: Apr 9, 2019

Blant landets største innendørs klatreanleggKlatrehallen er nærmeste nabo til Orklahallen i Orkanger. Med en klatreflate på nesten 1000 kvadratmeter er den en av landets største innendørs klatreanlegg. Det er Orkla fjellsportklubb som eier og driver Klatrehallen.


Selve klatrehallen er 18,5 m lang, 14 m bred og 15 m høy (innvendige mål). Denne størrelsen gjør at senteret har nesten 1000 kvadratmeter med klatrevegg, noe som per dato gjør Klatrehallen på Orkanger til et av landets største anlegg for innendørsklatring, og det eneste i Trøndelag som tilfredsstiller kravene til internasjonale konkurranser.


SENTRAL BELIGGENHET

Klatrehallen ble offisielt åpnet 18.oktober 2013 og er blitt godt kjent både i klatremiljøet og i lokalbefolkningen i forbindelse med kurs og klatrekonkurranser. Barn og unge i Orkdal får også stifte bekjentskap med Klatrehallen gjennom en leieavtale for kommunens skoler og barnehager.


Dens beliggenhet i Idrettsparken et steinkast fra Orkanger sentrum, er en stor fordel både for lokalt publikum og for tilreisende. Orkanger ligger bare 45 km sør for Trondheim. Og med ny E6, effektiv transport langs E39 og god bussforbindelse mellom storbyen Trondheim og småbyen Orkanger er turen unnagjort på en drøy halvtime. Det er også bare i underkant av en time fra Trondheim Lufthavn Værnes. Bussforbindelsen mellom Trondheim og Orkanger er svært god. På hverdager går det buss minimum hver time – og hver halvtime i rushtiden.


KLATRING FOR PROFFE OG AMATØRER

På Klatrehallens hjemmeside er tilbudet godt beskrevet. Her informeres om at klatreveggenes høyde og helning varierer sterkt for å dekke hele spekteret fra lange og kraftig overhengende konkurransevegger, via slakere treningsvegger og mosjonsvegger. Det er også kortere kurs- og nybegynnervegger. Mangfoldet av muligheter gir klatreruter til de fleste brukergrupper.

Klatrehallen har ei barneavdeling og en 70 kvadratmeter buldrevegg. Fra buldringa går det an å klatre videre i ei klatrerute som går helt opp til taket. Dette er den mest luftige delen av Klatrehallen. Fra et platå 13 meter over gulvnivået er det lagt til rette for rappellering. Denne brukes blant annet til trening for yrkesgrupper som har behov for denne ferdigheten, slik som for eksempel redningsarbeidere og fagarbeidere innenfor el-forsyning og linjenett. Rappellering er også en mulighet under ulike events som bedrifter og andre grupper har for sine ansatte eller medlemmer.


I tillegg til selve klatrearealet er det gjort en del tilpassinger slik at hallen også kan dekke behov for øvelser i høyden og som er for de mest avanserte klatrerne.


“Den mestringsfølelsen man får når man når toppen må bare oppleves”

Mer informasjon om tilbud og teknisk anlegg

Se Klatrehallens hjemmesider www.klatrehallen.no

Comments


bottom of page