top of page
  • Writer's pictureKom til Orkanger

Gode sommerminner med Parkliv

Updated: Jul 19, 2019

De to barndomskompisene Daniel Mandal og Thomas Løseth fra Fannrem arrangerte sin første musikkfestival på Orkanger i 2013. Ambisjonen var å utvikle Orkanger som arena for konserter og folkefest.


Ildsjelene har siden samlet mange tusen mennesker årlig.

Daniel Mandal og Thomas Løseth (Foto: Anthony Sabado)

Det startet som Strandafestivalen i 2013. Parkliv oppsto fem år etterpå i 2018 etter at Strandafestivalen ble nødt til å flytte fra Gammelosen til Idrettsparken midt i hjertet av Orkanger sentrum.


Flyttinga skjedde fordi Orkdal kommune startet bygging av Folkehelsesenter med badeanlegg ved Gammelosen. I tillegg ønsket arrangøren bedre plass og enklere logistikk og valget falt på Idrettsparken.


- Parkliv skal drives i samme ånd som Strandafestivalen. Det betyr at vi legger stor vekt på kvalitet, jordnærhet og fine opplevelser for publikum.

Vi vil også i større grad jobbe for å få det voksne publikummet til å besøke oss. Vårt største ønske er å lage en festival for alle. Det skal bli folkefest i Orkanger sentrum, sa Daniel Mandal til orkangervel.no høsten 2017 da Parkliv var en realitet. Parkliv har aldri søkt kommunen om støtte. I et intervju i avisa Sør-Trøndelag sier imidlertid duoen Mandal/Løseth at festivalen har fått uvurderlig og god støtte fra lokalt næringsliv.


På egen hjemmeside parkliv.no skriver arrangøren: - I tillegg til at vi måtte flytte i 2018, følte vi også at det var på tide å utvikle oss som festival. Nytt område – nye muligheter! Parkliv legger stor vekt på folkelighet, nærhet til lokalsamfunn og kvalitet.


I det nye ligger blant annet et samarbeid med Orkanger Idrettsforening om leie av fotballbaner i Idrettsparken, og at Bjørn Tore Solstad er blitt med og utvidet arrangementsansvarlige fra duo til trio.


Barnas Parkliv (Foto: Anthony Sabado)

Det som er beholdt er et godt samarbeid med frivillige som bidrar innenfor salg, restaurant og bar, bong- og billettsalg, opp- og nedrigging, vakthold og transport. Arrangementet har også beholdt tilbudet for de minste. Barnas parkliv arrangeres lørdag formiddag under festivalen. Dette gjennomføres i et samarbeid med en av sponsorene SpareBank1 SMN og inkluderer både konsert, ansiktsmaling og ponniridning. Arrangementet er gratis for barna.


- Frivillig arbeid er både sosialt, lærerikt, spennende og utfordrende. Du blir kjent med nye mennesker, og kanskje blir du litt mer kjent med deg selv.

Konseptet er enkelt. En dags frivillig innsats gir en gratis dag på festivalen. Dersom en frivillig ønsker å jobbe begge dagene og gi et helgepass til noen en er glad i, er også det mulig. Hos oss er alle velkommen som frivillig. Eneste kriterium er at du er over 18 år, skriver Parkliv på sine hjemmesider.


Video: Anthony Sabado Musikk: Hanne Mjøen - Future


Strandafestivalen ble fem år, og hadde blant andre artister som Kurt Nilsen, Postgirobygget, Terje Tysland, CLMD, Bjørn Rosenstrøm og Anders Jektvik. Parkliv i 2018 kunne skilte med Dum Dum Boys og Tre Små Kinesere. I 2019 er headlinerne DDE og Stage Dolls.


Dum Dum Boys (Foto: Anthony Sabado)

Parkliv-arrangørene sier at mangt kan gå galt, ikke minst når værgudene bestemmer seg for å kaste sin vrede over musikkhungrige trøndere og ukuelige festivalarrangører. Løseth og Mandal har imidlertid gjort alle negative spådommer til skamme år etter år.


Med gode bookinger av populære artister sørger Parkliv for at festivalpublikum i alle aldre får unike sommerminner på Orkanger.

(Foto: Anthony Sabado)


#parkliv #sommerminner #komtilorkanger #musikkfestival

bottom of page