top of page
  • Writer's pictureKom til Orkanger

Dataparty Back to the roots

4.oktober 2019 er Zircon LAN tilbake til der det hele startet for fem år siden, i Orklahallen. Derfor har styret kalt høstens dataparty «Back to the roots».- Vi synes den tittelen passer veldig bra, sier styreleder i Zircon, Håkon Gisvoldløkk. – For det var her i ungdomsklubben Synt’n sine lokaler i Orklahallen vi arrangerte dataparty for ungdom i Orkdal for aller første gang i pinsa 2015.


Håkon Gisvoldløkk og noen flere dataspill-interesserte bestemte seg for å samle likesinnede for å arrangere et litt større lokalt dataparty enn bare på gutterommene rundt omkring. De tok kontakt med den kommunale ungdomsklubben Synt’n som var interessert i å bidra og stilte lokaler og nettverk til disposisjon. Det meldte seg 27 deltakere.
- Vi var rimelig fornøyd med arrangementet. Og utpå sommeren starta vi planlegginga for neste LAN i høstferien samme året. Vi hadde ambisjoner om å vokse i antall deltakere, så vi flytta til Grøtte samfunnshus og har holdt til der inntil vi i år har bestemt oss for å komme tilbake til Orklahallen, sier Gisvoldløkk.


I år blir imidlertid datapartyet arrangert i selve Orklahallen, mens ungdomsklubbens lokaler blir sovesal!

En av de ivrigste deltakerne under det første Orkdals-LANet var 14 år gamle Sindre Leknes Brandsæter. Han dukket opp som førstemann da spillarenaen i Synt’n åpnet i pinsa 2015. I dag er han 18 år, styremedlem i Zircon og PR- og sponsorsjef for høstens LAN.

- Det er sånn vi har jobbet i Zircon i alle år. Vi åpner opp for de som er interessert og lar dem få oppgaver som frivillige. De kan også bli med i styret. I dag er vi fem styremedlemmer, totalt åtte med ulike ansvarsoppgaver og et crew på 25. Driften av Zircon er blitt mer omfattende, fra bare planlegging av dataparty til helårs foreningsaktivitet, sier Gisvoldløkk. Han er selv blitt 25 år og har fast jobb hos Orkla Installasjon. PR- og sponsorsjef Brandsæter er blitt 18 år og starter nå i høst som elektrikerlærling hos Bravida.- Med høyere ambisjoner, flere deltakere og økte krav om tekniske løsninger har budsjettet økt til over 100.000 kroner og vi er nødt til å øke innsatsen med sponsorsøknader. Vi er heldigvis blitt godt mottatt av lokale bedrifter, sier Brandsæter. – To sponsorer har vært trofaste støttespillere helt fra starten og det er Orkla Sparebank og Orkland Energi. Det ser ut til at vi er i mål med finansene for dette LANet og kan ta imot 146 deltakere som planlagt. Vi er imidlertid åpne for samtaler med nye samarbeidspartnere for senere LAN!


Gisvoldløkk og Brandsæter sier at Zircon har et ønske om å være noe mer enn en arena der ungdom spiller data.

- Vi vil skape en samlingsplass for ungdom som først og fremst ønsker å treffe andre unge, dernest for å spille data. Vi ser også at arrangementet aktiviserer dem som ikke driver med idrett eller andre organiserte fritidsaktiviteter. Det har tidligere vært skrevet om ungdom som savner fritidsaktiviteter, og vi i Zircon skaper akkurat dette rusfrie samlingsstedet for ungdom fra 13 til 20 år som etterlyses. Vårt mål er å arrangere tidenes LAN nå i høst, og tidenes største og beste rusfrie arrangement for ungdom i Orkdal. Vi håper å se både deltakere, besøkende, foreldre og samarbeidspartnere der.


Zircon LAN arrangeres fire døgn i høstferien, fra fredag 4.- til tirsdag 8. oktober. Fire døgn med dataspill, chatting, konkurranser, gode samtaler, datakurs og nettverkskunnskap.

- Hvilke spill det blir konkurranser i, er ikke helt klart ennå. Vi avgjør dette når vi ser hva som er mest populært når det nærmer seg LAN-start i oktober. Vi har planer om en Fifa-konkurranse – kanskje Orkland-mesterskap! I tillegg skal det bli både Kahoot og konkurranser fra scenen som «stein-saks-papir», armhevinger og limbo!I Orklahallen er det muligheter for dette og mye mer: Chillzone med sofaer, stereoanlegg og projektor der det sosiale står i fokus. Selvfølgelig med gratis WIFI. Pro Gamer Area er et område der gaming står i fokus. Dataspill er verdens og Norges raskest voksende sport. Dette blir et tilbaketrukket, roligere område for personer som kun fokuserer på gaming/E-Sport. Vi setter opp totalt 20 plasser. Så har vi selve LAN-område der flesteparten av de 173 deltakerne oppholder seg.


Påmelding til Zircon LAN «Back to the roots» skjer via www.geekevents.org


bottom of page