top of page
  • Writer's pictureKom til Orkanger

Idrettsparken på Orkanger

Updated: Apr 9, 2019

Knapt noen by i Norge kan skilte med maken til sentrumsnært idrettsanlegg som Orkanger.Byens hjerte – Idrettsparken

I gangavstand fra sentrum finner du oppvarmede kunstgressbaner som kan benyttes hele året, naturgressbane, friidrettsanlegg og rekreasjonsområder for store og små. Kunstgressbanene er åpne for alle, men organisert fotballaktivitet må leie banene av Idrettsparken Kunstgress AS (IKAS), et selskap som eies av Orkanger Idrettsforening, Fotballklubben Orkla og Orkdal kommune.


Hele Idrettsparken er bygd i et gedigent krater som stammer fra 2. verdenskrig. Krateret ble dannet etter et storstilt uttak av grus som tyskerne brukte i etablering av flyplass på Ørlandet og bygging av ubåt-bunkerne Dora i Trondheim.


FOTBALL OG FRIIDRETT

I tillegg til en flott arena for fotball, er det et komplett friidrettsanlegg med tartandekke. Orkanger Idrettsforening drifter anleggene med økonomisk støtte fra Orkdal kommune.

I umiddelbar nærhet ligger Orklahallen med tre håndballbaner, basishall for turn og arena for badminton. Orklahallen benyttes i tillegg til idrett også som arena for store arrangement, messer og konserter. Nærmeste nabo til Orklahallen har vi landets flotteste klatrehall som eies og drives av Orkla Klatreklubb med støtte fra Orkdal kommune.

I tilknytning til Idrettsparken er det også etablert sandvolleyballbane, BMX-bane for sykling og trimløype rundt Gammelosen. Orkanger Idrettsforening har klubbhuset sitt i Idrettsparken og på naboeiendommen Nedre Rømme har Fotballklubben Orkla sitt klubbhus. I 2018 åpnet Orkanger Idrettsforening sitt nye Flerbrukshus med Røde Kors, Orkanger Aktivum, Orkanger Vel og Orkdal kommune som leietakere. Flerbrukshuset kostet 19 millioner kroner inkludert mange hundre dugnadstimer fra frivillige OIF-ere.


SVØMMEHALL OG FOLKEHELSESENTER

Orkdal kommunes nye storsatsing, Orkdalsbadet og Orkdal Folkehelsesenter er under etablering og vil bety enda større aktivitet i Idrettsparken.

Orkdalsbadet blir et stort anlegg for svømming, bading, konkurranser og vannaktivitet. Folkehelsesenteret blir en samling av ulike kommunale tjenestetilbud innen helse, fysio- og ergoterapi, psykisk helse og Familiens hus.


“Fengende sitat eller utsagn her”

Les mer om Idrettsparken på

www.orkanger-if.no (#oif #orkanger #komtilorkanger)

Commenti


bottom of page